Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Desert din piure de castane

Vizite: 1937
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3511

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg castane,
- 250 g zahar,
- 150 ml apa,
- 50 ml rom,
- 150 g unt,
- vanilie.

Preparare:

Castanele crestate in 4 pe o parte, se fierb in apa clocotita pana cand li se desprinde coaja (care se indeparteaza), apoi, se fierb in continuare, ca sa se curete si coaja subtire care, de asemenea se va inlatura. Miezul fainos se trece apoi prin masina de tocat de doua ori, sau prin presa de piure.

Din zahar si apa se face un sirop bine legat, care se va adauga, treptat, fierbinte in piureul de castane, amestecand 2-3 min, pe un foc mic (dar nu direct pe flacara), ca sa se lege putin si insistand pe fundul vasului ca sa nu se prinda. Cand vasul se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si, dupa ce s-a racit, se adauga untul moale si romul, cu care se amesteca ca sa se omogenizeze bine.

Piureul se pune intr-un cornet din panza cu sprit crestat la virf si cu el se aranjeaza pe un platou sau direct pe farfurii de desert, modeland pe fiecare cate un cerc ondulat; in mijlocul lui se va face cate o rozeta mare cu frisca, cu sau fara gelatina, tot cu spritul.

Se orneaza cu bucatele de ciocolata sau cu boabe mici de coacaze din dulceata, sau cu bomboane colorate.


Analiza ingredientelor rețetei Desert din piure de castane:

Castane
Avantaje: Castanele oferă un nivel ridicat de fibre alimentare, minerale, vitamine, nutrienți, compuși antioxidanți și alte componente importante care alcătuiesc o dietă sănătoasă....
Dezavantaje: Castanele pot provoca reacții alergice...
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire