Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dovlecei cu brânză

Vizite: 6287
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1804

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 3-4 dovlecei (curatati de coaja si taiati cubulete)
- 500 g branza sau cascaval (dat prin razatoare)
- 3-4 oua
- 3 linguri de smantana
- sare

Preparare:

Se fierb dovleceii atat cat sa nu se farame; se scurg de apa. Se unge o tava cu unt (margarina) si se tapeteaza cu faina sau pesmet.
Se bat ouale cu furculita, se adauga branza, 2 linguri de smantana, sare dupa gust.
Se pune un rand de dovlecei, apoi compozitia cu branza si deasupra alt strat de dovlecei.
Se bate un ou cu 1 lingura de smantana si se toarna deasupra.
Se mai poate presara si un pic de cascaval ras.
In loc de dovlecei se pot folosi o conopida (un pic de brocoli ii va da un gust mai bun), spalata, rupta in buchetele mici si fiarta cat sa nu se inmoaie foarte rau. Se procedeaza la fel ca si in cazul dovleceilor.
De asemenea se pot folosi orice tip de paste fainoase sau cartofi fierti la aceeasi umplutura de branza.


Analiza ingredientelor rețetei Dovlecei cu brânză:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire