Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ficăței de pui cu ciuperci

Vizite: 1880
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
189

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g ficatei de pui
- 250 g ciuperci proaspete
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- ulei de masline
- sare

Preparare:

Ceapa si ardeiul se curata, se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline si apa.
Se adauga ficateii de pui (in prealabil spalati) si ciupercile (curatate si taiate in patru).
Se inabusa bine si se stinge focul.
Se pot servi cu garnitura de orez sau cu piure de cartofi.


Analiza ingredientelor rețetei Ficăței de pui cu ciuperci:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Ficat de pasăre (prăjit)
Avantaje: Ficatul de pasăre este bogat în proteine, vitamina A, riboflavina, niacină, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, fier, fosfor, tiamină și zinc. În plus, ficatul de pasăre nu conține mult sod...
Dezavantaje: Ficatul de pasare conține mult colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.