Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă File de calcan cu lapte

Vizite: 1647
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
108

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 30 g file de calcan
- 1/2 ceasca de lapte
- 10 g unt
- orez fiert

Preparare:

Se adauga peste lapte o jumatate de ceasca de apa si se pune pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, se adauga pestele si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Se scurge pestele, se adauga cateva lingurite de orez fiert si zdrobit bine.
Se serveste cu putin unt topit.


Analiza ingredientelor rețetei File de calcan cu lapte:

Calcan
Avantaje: Calcanul conține proteine, vitamina B12, seleniu, niacina, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Calcanul conține mult colesterol....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire