Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă File de merlucio gratinat

Vizite: 1870
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
315

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 linguri faina
- 8 feli de merlucio
- 100 g branza
- 3 linguri pesmet
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri patrunjel taiat
- 2 cepe potrivite
- sare
- piper

Preparare:

Se taie ceapa in feli subtiri si se pune la calit in tigaie cu ulei. Se sareaza si pipereaza. Ceapa se pune intr-un bol, se trece pestele prin faina si se pune uniform peste ceapa. Pe deasupra se pune branza si ceapa ramasa.
Se presara cu pesmet amestecat cu patrunjelul maruntit.
Se pune in cuptor, preancalzit la 200 grade C, pentru 20 minute. Se adauga branza ramasa si se repune in cuptorul stins inca pentru 10 minute.


Analiza ingredientelor rețetei File de merlucio gratinat:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire