Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă File de pangasius cu cartof și morcov

Vizite: 4743
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 file de peste (pangasius este fara oase)
- 1 cartof (fiert)
- 1 morcov (fiert)
- 1 pahar de supa
- mirodenii: dafin, busuioc

Preparare:

Se fierbe pestele 15 minute. Se pune intr-un vas de yena o lingurita ulei masline. Se strivesc cu furculita pestele, morcovul si cartoful (toate fierte) si se pun in vasul de yena impreuna cu paharul de supa.
Se adauga foi de dafin si busuioc.
Se dau la cuptor pana scade supa si ramane un piure.
Dupa preferinta se poate servi cu lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei File de pangasius cu cartof și morcov:

Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Cartofi fierți in coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii fierți conțin vitamina C, vitamina B6 și potasiu, avand un continut scazut de grăsimi saturate și sodiu. Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă....
Dezavantaje: Cartofii pot afecta controlul zahărului din sânge. Cartofii pot interacționa cu medicamentele beta-blocante și anticoagulante....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Morcov fiert
Avantaje: Cele mai multe dintre beneficiile morcovilor pot fi atribuite conținutului de beta-caroten (transformat în vitamina A) și fibre....
Dezavantaje: Consumați în cantități mari, morcovii dau pielii o culoare portocalie. Pot provoca reacții alergice încrucișate la 25% din indivizii alergici la alimente....
Pangasius
Avantaje: Uşor de preparat, gustos în numeroase variante, peştele pangasius conţine grăsimi polinesaturate, proteine, calciu şi fier, fiind recomandat în dieta celor care doresc să slăbească. ...
Dezavantaje: Controversat din cauza modului în care este hrănit şi crescut, ai grijă ca sursele de pangasius să fie unele sigure. De asemenea, cantitatea mare de colesterol nu îl recomandă celor care au pro...

Căutați rețete culinare după denumire