Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Fileuri de cod cu sos de portocale

Vizite: 4435
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
563

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 fileuri de cod (120 g fiecare)
- 1/2 cana suc de portocale
- 1/2 lingurita cimbru uscat sau 1 lingurita cimbru proaspat, maruntit
- 1/2 lingurita coaja de portocala
- sare

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Fileurile de cod se asaza intr-o tava putin adanca. Deasupra se toarna sucul de portocale si se presara cimbru si coaja de portocale. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se lasa la cuptor 10-12 minute, pana cand pestele devine opac. Cand este gata, se mai toarna sos de portocale si se serveste cald.


Analiza ingredientelor rețetei Fileuri de cod cu sos de portocale:

Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri. Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...

Căutați rețete culinare după denumire