Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Flan cu morcovi

Vizite: 2583
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
121

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g morcovi
- 15 g ceapa
- 1 galbenus
- 1 bucata de unt de marimea unei alune

Preparare:

Se curata si se spala morcovii. Apoi se taie rondele. Se taie si carnea in felii subtiri. Se fierb legumele timp de 20 de minute inabusit. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu mixerul. Se incorporeaza galbenusul si untul de marimea unei alune. Se pun intr-o cratita. Se coc in cuptor la foc potrivit (termostat 6) sau la "bain marie" timp de 20 minute.

Analiza ingredientelor rețetei Flan cu morcovi:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire