Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Frișcă cu gelatină pentru ornat

Vizite: 4750
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
926

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g frisca,
- un albus mare,
- 50 g zahar tos,
- 10 ml rom,
- un pachetel cu zahar vanilat,
- 40 ml apa,
- 2 foi sau 6 g granule de gelatina.

Preparare:

Modul de preparare este acelasi ca si in reteta precedenta, cu sau fara albus. Este de preferat sa se prepare cu albus, intrucat isi dubleaza volumul si se evita granularea. Frisca va fi moale, ca o frisca batuta tare, asa cum este partea de deasupra a acesteia (fara zer), nu se va inchega mai mult, astfel ca se va putea folosi la ornat oricand, isi va pastra bine forma si nu va lasa zer in preparat.

Daca se procura spuma batuta, frisca se pastreaza la frigider, pana cand se amesteca cu albusul batut spuma, urmand acelasi procedeu cu gelatina. Frisca cu gelatina pentru ornat se pune intr-un cornet cu sprit crestat la varf si cu ea se va orna orice preparat, dupa indicatiile din retete:savarine, torturi, rulouri etc.

Aceasta frisca moale se va folosi numai pentru ornat deasupra, unde trebuie sa-si mentina forma, sau pentru umplut rulouri din aluat frantuzesc, in care nu va fi presata de greutatea foilor. Preparatul care urmeaza sa fie ornat se tine neaparat in frigider, cca 2 ore, ca sa fie rece.

Daca se lasa la temperatura bucatariei, gelatina din frisca, incontact cu preparatul mai cald, se va muia imediat si isi va pierde forma (se va lasa).


Analiza ingredientelor rețetei Frișcă cu gelatină pentru ornat:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire