Rețetă Fundițe cu spanac
341
CALORII
Ingrediente/compozitie:
200 ml apa2 lingura faina
1 pachet paste fundite
1 punga spanac congelat
3 bucati usturoi
1 praf de busuioc uscat
1 lingurita condiment de legume
Preparare:
Fierbem pastele in apa cu putina sare, le scurgem si le strecuram.Calim spanacul in putin ulei, adaugam piper, sare si usturoiul tocat marunt. Lasam spanacul sa se caleasca 2 minute apoi adaugam faina desfacuta in 200 ml apa. La final adaugam condimentele pentru legume in piureul de spanac
Lasam sosul sa se ingroase 3-4 minute si apoi putem amesteca spanacul cu delicioasele fundite. Este o reteta foarte simpla,de post dar care are un gust grozav.
Analiza ingredientelor rețetei Fundițe cu spanac:
Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...