Rețetă Fundițe delicioase
207
CALORII
Ingrediente/compozitie:
1-2 catei de usturoi1 lingurita sare si piper macinat
1 pipet de pui taiat cubulete
1 pachet paste fundite
3 -4 lingura pasta de rosii
1/2 lingurita ierburi de provence
Preparare:
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si 1 lingura de ulei .Dupa ce au fiert pastele le clatim cu apa rece ca sa nu se lipeasca .Taiem carnea cubulete si o punem la calit in ulei .Adaugam ierburile ,piper si putina sare ..Dupa ce s-au aurit cubuletele de carne adaugam pasta de rosii.
Apoi usturoiul tocat marunt. Lasam 2 minute sa se fiarba cu totul si subtiem putin sosul cu apa,cam 100 ml. La final adaugam busuiocul proaspat tocat marunt si servim funditele acoperite cu sos . Delicioase si aromate .
Analiza ingredientelor rețetei Fundițe delicioase:
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu.
Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu.
Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...