Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Fursecuri cu gem de afine (fără ouă)

Vizite: 2748
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Fursecuri cu gem de afine (fără ouă)
3673

CALORII

5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

225 g unt, 50 g zahar pudra, cernut, esenta vanilie, 225 g faina, 50 g amidon alimentar (din porumb), un pliculet zahar vanilat
Umplutura; 25 g unt, 2 linguri de gem de afine

Preparare:

1.Se bate cu mixerul untul moale,la temperatura camerei cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa,se adauga esenta si faina amestecata cu amidonul si cernuta.Din aluatul obtinut se modeleaza mici bilute,cu palmele,de marimea unei nuci care apoi se aplatizeaza cu furculita,lasandurmele dintilor deasupra.Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor cca 12-15 minute,in cuptorul bine incins.Se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se ung cu gemul de afine frecat un pic cu untul moale si se unesc cate 2.Se pudreaza un pic cu zahar vanilat si se dau 15 minute la frigider.
Se pot servi ca desert sau ca mic dejun alaturi de o cescuta de lapte sau ceai.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Fursecuri cu gem de afine (fără ouă):

Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire