Rețetă Galuște de șalău
Vizite: 5269
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
306
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 100 g salau- 10 g miez de paine alba
- 30 g smantana dulce sau caimac de lapte
- 15 g unt
Preparare:
Carnea de salau, curatata de piele si de oase, se da prin masina de tocat, impreuna cu piinea muiata in apa si bine stoarsa si se amesteca cu caimacul sau smintina. Cu ajutorul unei linguri se fac 2-3 gramajoare (galuste) se pun pe o tigaie unsa cu unt, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba timp de 10 min.Se scot din apa, se aseaza pe o farfurie incalzita, iar peste ele se pune untul taiat bucati.
Analiza ingredientelor rețetei Galuște de șalău:
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic.
Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten.
Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Șalău
Avantaje: Șalăul are un conținut natural ridicat de proteine și Omega-3
Are un efect pozitiv asupra metabolismului...
Dezavantaje: Gătit pane sau prăjit în ulei, peștele e o adevărată „bombă calorică”...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....