Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Galuște din măduvă (Nemțești)

Vizite: 2352
Timp preparare: 55min
Dificultate: medie
823

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10 portii:

- 100 g maduva de vaca;
- 2 oua;
- 100 g pesmet;
- sare,
- piper,
- nucsoara dupa gust;
- patrunjel verde
- putina faina.

Preparare:

Pentru a obtine maduva se cumpara de la macelarie oase mari de vaca, taiate in bucati groase de 5-8 cm. Se pun oasele in apa rece cu gheata si se lasa 20-30 de minute, apoi se scot si prin presare se scoate maduva.

Maduva se curata de pielite si farame de oase (eventual pentru mai multa siguranta se trece prin presare printr-o sita deasa sau un ciur).

Se amesteca bine cu celelalte ingrediente, cu verdeata tocata si condimente. Se pudreaza cu faina si se ruleaza pe planseta de lemn, obtinandu-se 1-2 bare, groase cam cat degetul mare. Daca preparatul este prea moale se lasa cateva minute la frigider, apoi se scoate si se taie in bucatele din care se fac galuste de forma sferica (ca niste perisoare mai mici). Se pun la fiert in supa sau apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute la foc potrivit.


Analiza ingredientelor rețetei Galuște din măduvă (Nemțești):

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nucșoară
Avantaje: Nucșoara este o sursă excelentă de fier, vitamina C, calciu, magneziu, potasiu și zinc. Stimulează apetitul și este un remediu digestiv valoros pentru intoxicațiile alimentare, diaree și gr...
Dezavantaje: În cantități mari, nucșoara este toxică, așa că în mâncare se folosește moderat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire