Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Glazură rapidă cacao

Vizite: 3252
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2688

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g zahar,
- 250 ml apa,
- o lingurita zeama de lamaie sau otet, sau o lingurita cu varf glucoza (sirop viscos),
- 50 g cacao sau 100-150 g ciocolata,
- 50-80 g unt.

Preparare:

Cand este necesara o cantitate mai mare de glazura, pentru tort sau alte prajituri se va proceda astfel: intr-o olita sau craticioara de 1 l (folosita numai in acest scop), asezata pe foc, se amesteca zaharul, apa, zeama de lamiie, otetul sau glucoza, cu o lingura metalica, pana cand zaharul se dizolva complet; apoi, siropul se fierbe in continuare, acoperit cu o farfurie de portelan pana cand se leaga bine, facand si proba in apa rece.

Siropul, legat suficient pina cind se formeaza bomboana moale in apa rece, se ia de pe foc si in el se adauga cacaua cernuta sau ciocolata rasa, amestecind fara intrerupere, cu lingura, pana cand se incorporeaza bine. Glazura se poate lasa si alba daca nu se foloseste imediat, urmand a se colora la nevoie cu cacao, ciocolata sau diferite culori vegetale dupa gust.

In acest caz, dupa ce proba a fost buna, se lasa sa se raceasca putin siropul (acoperit cu farfuria, ca sa nu se formeze cristale) si cand este pe jumatate racit, se freaca cu lingura pana cand se raceste, se albeste si se taie ca si serbetul.

Daca pe lingura cu care s-a amestecat in sirop s-au format cristale, se va folosi alta lingura curata.

Dupa ce s-a ingrosat fara cristale de zahar, dupa frecare, se adauga cacaua sau culoarea si aroma dorita. Glazura se poate pastra in punga de naylon ca sa ramina moale; la nevoie se incalzeste pe apa calda.Se poate folosi fara unt.

Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantini care curge. Cand glasarea prajiturilor marunte dureaza mult si glazura se mai ingroasa, se poate dilua cu o lingurita de apa fierbinte sau cu putin unt, amestecand-o pe apa mai calda pina cind se incorporeaza mai bine.

Glazura se tine tot timpul pe un vas cu apa mai calda, daca glasarea dureaza mai mult.

Glazura va fi fina ca si cu serbet.


Analiza ingredientelor rețetei Glazură rapidă cacao:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire