Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gogonele asortate I

Vizite: 2335
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
1150

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 kg gogonele,
- 2-3 ardei rosii,
- radacina de hrean,
- 1 conopida,
- 1 lingura piper,
- 5-6 foi de dafin,
- 1 lingura de sare pentru muraturi/litru de apa fiarta,
- usturoi,
- frunza de telina,
- marar uscat,
- frunze de dud.

Preparare:

Se pun in starturi un rand de gogonele, unul de celelalte legume si condimente pana se umple borcanul. Apoi se pune apa la fiert cu sare (cate o lingura de sare/pentru fiecare litru de apa) si cand clocoteste se pune peste muraturi, pana cand se umple borcanul.

Se capseaza, se raceste lent si se pune apoi la loc intunecos si rece.


Analiza ingredientelor rețetei Gogonele asortate I:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Gogonele
Dezavantaje: Roșiile verzi pot provoca migrene persoanelor care sunt predispuse la această boală....
Hrean rădăcină

Rădăcina de hrean gătită.

Hreanul se foloseÈ™te cel mai bine ca sos puternic, cu carne È™i peÈ™te în ulei.

...
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire