Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Gogonele asortate II

Vizite: 2750
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
1294

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 kg gogonele,
- 1 conopida mare rupta buchetele mai mari,
- 1 varza rosie mare taiata in 6-8 bucati,
- cativa morcovi mari taiati rondele,
- 1 telina taiata rondele,
- otet,
- sare grunjoasa,
- zahar,
- frunze de telina,
- frunze de dafin,
- boabe de piper si mustar.

Preparare:

Se aseaza legumele in borcane, pe frunze de telina, asortate, apoi se toarna saramura fiarta peste ele: la 1 l de apa, cateva linguri de otet, 1 lingura de sare, 1 lingurita de zahar, frunze de dafin, boabe de piper si mustar.

Apoi se leaga borcanele.


Analiza ingredientelor rețetei Gogonele asortate II:

Boabe de muștar
Boabele de muștar se folosesc cel mai bine în sosuri și murături. Stimulează sucurile gastrice și ajută la digestie....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Gogonele
Dezavantaje: Roșiile verzi pot provoca migrene persoanelor care sunt predispuse la această boală....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Varză roșie
Avantaje: Conține o bogăție de substanțe fitochimice, antioxidanți, nutrienți, vitamine și minerale....
Dezavantaje: Varza roșie trebuie evitată de femeile însărcinate și de cele care alăptează. Contraindicată în hipotiroidism....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire