Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Griș verde

Vizite: 1670
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 6 frunze de laptuca (salata verde)
- 1 dovlecel
- 2 linguri de gris
- branza rasa
- sare

Preparare:

Se ia 6 frunze de salata (laptuca) si un dovlecel taiat bucatele. Se amesteca totul cu mixerul, adaugand putina apa. Se fierbe si se adauga doua linguri cu gris. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de cateva minute. Se sareaza.
Se pune pe deasupra branza rasa.


Analiza ingredientelor rețetei Griș verde:

Branză de burduf
Avantaje: Asigură un aport important de grăsimi și de proteine....
Dezavantaje: Risc de Salmonella enteridis, Salmonella typhimurium, Bacillus anthracis, Mycobacterium bovis, Coxiela (Ricketsia) burnetti, Virusul febrei aftoase, Streptococii, stafilococi şi E. coli...
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire