Rețetă Înghețată cu cacao
Vizite: 1493
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1446
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 4 albusuri,- 150 g zahar tos,
- 50 g cacao,
- 1/4 l frisca,
- zahar vanilat,
- o lingura rom.
Preparare:
Se bat albusurile spuma, adaugand apoi zaharul tos si romu , spuma se bate din nou pana se intareste apoi se lasa la rece. Cacaua si zaharul vanilat se amesteca, adaugind treptat 50 ml apa clocotita, apoi se lasa la rece.Frisca se desarta peste spuma, cacaua deasemenea si apoi se amesteca toate usor prin rasturnare. Compozitia se rastoarna in cupe de sticla dupa care se introduce in frigider.
Analiza ingredientelor rețetei Înghețată cu cacao:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....