Rețetă Înghețată de cacao-ciocolată
Vizite: 1845
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
1446
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 4 albusuri,- 150 g zahar tos,
- 50 g cacao,
- 1/4 l frisca,
- zahar vanilat,
- o lingura de rom.
Preparare:
Albusurile se bat spuma, adaugand apoi, zaharul si romul. Spuma se bate in continuare, pana cand se intareste din nou, apoi se lasa la rece. Frisca batuta spuma se lasa la rece in frigider. Cacaua si zaharul vanilat se amesteca, adaugand treptat 50 ml apa clocotita, apoi se lasa la rece.Frisca se desarta peste spuma, cacaua de asemenea, si apoi se amesteca toate usor prin rasturnare cutelul. Compozitia se pune imediat in tavitle de la frigider sau in cupe de sticla care se vor introduce in congelator.
Analiza ingredientelor rețetei Înghețată de cacao-ciocolată:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....