Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Înghețată de vanilie

Vizite: 1517
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
1311

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 oua,
- 80-100 g zahar tos,
- 1/2 l lapte,
- o lingura rom,
- un plic cu zahar vanilat,
- 100 g frisca batuta spuma.

Preparare:

Albusurile se bat spuma tare intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l. Se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana cand se intaresc din nou; apoi se pun galbenusurile si laptele. In compozitie se poate pune, cand aceasta este rece, si 100 g frisca batuta spuma, cu care se amesteca. Totul se bate imediat cu telul in forma de para, pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute.

Dupa ce se infierbinta bine si se bate tot timpul repede, insistind pe fundul vasului, ca sa nu se coaguleze; pasta se omogenizeaza si incepe sa se ingroase. Cand se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si, facultativ, se adauga un paharel de lichior cu aroma preferata.

Se lasa sa se raceasca cateva minute dupa care se pune in tavite la congelator sau in cupe.


Analiza ingredientelor rețetei Înghețată de vanilie:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire