Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Macaroane cu sos vânătoresc

Vizite: 6270
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie

Ingrediente/compozitie:

- carne de vitel sau iepure,
- 5-6 morcovi,
- 2 cepe,
- 2 linguri mustar,
- 3 galbenusuri,
- smantina,
- piper,
- foi de dafin,
- biovegetal,
- paste fainoase (melcisori)

Preparare:

Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cand a fiert, carnea se scoate si dupa ce s-a racit se taie bucatele mici.

Dupa ce au fiert legumele, ceapa se scoate si se arunca, iar morcovii se paseaza si se amesteca cu mustarul, galbenusurile si condimentele.

Sosul obtinut se pune intr-o cratita, adaugind carnea taiata cubulete, doua foi de dafin si condimente (daca mai este necesar). Se lasa sa fiarba impreuna inca 5-10 minute, dupa care se stinge focul si se toarna in sos o cana buna de smantana.

Pastele au fiert si ele intre timp, se scurg, se clatesc si se amesteca cu ulei de masline (optional).
Se servesc pastele fierbinti asezate pe un platou, turnindu-se sosul deasupra. Eventual se presara patrunjel tocat pentru aspect.


Analiza ingredientelor rețetei Macaroane cu sos vânătoresc:

Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc. Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire