Rețetă Macaroane cu varză
Vizite: 4262
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
816
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 punga macaroane (melcisori),- o varza verde mica,
- marar verde,
- sare,
- piper.
Preparare:
Se fierb macaroane cu putina sare, dupa care se lasa la scurs. Se taie varza si se pune la calit cu sare si piper.Se adauga mararul. Dupa ce s-a calit varza se adauga macaroanele.
Se poate servi cu smantana.
Analiza ingredientelor rețetei Macaroane cu varză:
Macaroane
Avantaje: Macaroanele au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu.
Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri.
Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...