Rețetă Mâncare de ceapă
Vizite: 1784
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
1068
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 300-400 g carne (orice carne),- ceapa (300 g),
- 100 ml untdelemn,
- 100 ml suc de rosii,
- 50 ml vin,
- o foaie de dafin,
- un varf de lingurita de piper sau ienibahar,
- sare.
Preparare:
Ceapa curatata si intreaga, se tine in apa rece, pentru a pierde din iuteala.Se taie in felii subtiri si se caleste 8-10 minute, in tot untdelemnul, impreuna cu 1/2 lingurita de sare, la foc mic, pana cand devine lucioasa.
Se adauga, atunci un varf de lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei, se amesteca de 2 ori si apoi se pune carnea care se amesteca pe toate partile, pana cand coaguleaza la suprafata.
Se stinge cu cca. 100 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se moaie bine. Cand carnea este fiarta bine, se adauga sucul de rosii, foaia de dafin si piperul, completind cu apa ca sa se formeze un sos subtire si se sareaza dupa gust. Sosul este gustos si nelegat cu faina.
Facultativ, se poate pune in el o lingurita rasa de faina, frecata cu o lingurita de apa rece; se lasa sa fiarba 2-3 clocote, ca sa se lege putin.
Se serveste cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.
Analiza ingredientelor rețetei Mâncare de ceapă:
Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc.
Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier.
Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....