Rețetă Mâncare de gulii
Vizite: 4235
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
81
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 70 g gulii- 20 g sunca
- 50 ml iaurt
- patrunjel
- sare
Preparare:
Se curata guliile si se fierb in putina apa. Se strecoara si se taie cubulete dupa care se amesteca cu iaurtul si un pic de sare.Se presara cateva frunze de patrunjel taiate marunt.
Se adauga sunca taiata felii subtiri dupa ce s-a prajit cateva minute intr-un vas de teflon.
Analiza ingredientelor rețetei Mâncare de gulii:
Gulie
Avantaje: Guliile sunt bune în tratarea anemiei, a bolilor respiratorii, acneei, dar și pentru ulcere de stomac....
Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc.
Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri.
Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....