Rețetă Maree cu lapte de cocos
Vizite: 2022
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
231
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 50 g file de peste alb (morun, biban)- 100 g creveti roz congelati (decojiti)
- 30 ml lapte de cocos (se gaseste la cutie, la produse exotice)
- 1/2 de ceapa rosie
- 1 lingura de faina
- sare
Preparare:
Se toaca ceapa marunt; la fel si pestele si crevetii (se scot bine oasele inainte si se decojesc crevetii daca nu erau decorjiti). Intr-un bol, se dilueaza faina in laptele de cocos dupa care se adauga ceapa, pestele si crevetii. Se pune un varf de sare si se amesteca bine.se toarna compozitia intr-un recipient mic de portelan sau de pamant care se poate pune la cuptor.
Se pune in cuptorul prealabil incalzit si se lasa timp de 15 sau 20 minute la o temperatura medie (180 grade C - termometrul 5/6).
Analiza ingredientelor rețetei Maree cu lapte de cocos:
Biban
Avantaje: Bibanul conține vitamina B12, proteine, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Bibanul conține mult colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Creveți
Avantaje: Creveții conțin niacină, fier, fosfor, zinc, vitamina B12 și seleniu....
Dezavantaje: Creveții conțin mult colesterol.
Pot cauza alergii....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte de cocos
Avantaje: Benefic pentru sănătateainimii, sistemul imunitar, circulație, sistemul nervos și digestie.
Consumul regulat poate reduce simptomele ulcerului....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...