Rețetă Mazăre cu cartofi și ou
Vizite: 6440
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
367
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 cartofi- 40 g mazare
- 1 galbenus de ou
Preparare:
Se fierb cartofii cu mazarea, separat oul, apoi se amesteca, se paseaza si se pune putina sare.Daca se inlocuieste mazarea cu alta leguma si oul cu carnita, se poate da si de la 5-6 luni.
Analiza ingredientelor rețetei Mazăre cu cartofi și ou:
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Mazăre, conservă
Avantaje: Mazărea la conservă este o sursă bogată de fibre alimentare, vitamina A, C și K, proteine și tiamină....
Dezavantaje: Mazărea la conservă conține mult sodiu....