Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mozzarella și dovlecei la capac

Vizite: 2566
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
809

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 dovlecei
- 150 g de mozzarella sau de cas proaspat
- 50 g unt
- busuioc
- sare

Preparare:

Dovleceii se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm grosime. Mozzarella se taie si ea felii de un centimetru grosime. Intr-o tigaie se topeste untul si se rumenesc (pe ambele parti) atat dovleceii, cat si branza mozzarella.
La sfarsit se orneaza cu frunze de busuioc si se servesc cu painica prajita.
Se poate servi alaturi de un pahar de suc de rosii.


Analiza ingredientelor rețetei Mozzarella și dovlecei la capac:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Mozzarella
Avantaje: Mozzarella conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Mozzarella are un conținut crescut de grăsimi saturate....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire