Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez cu frișcă

Vizite: 1275
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3601

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g orez
- 1 l lapte
- 150 g zahar tos
- 150 g dulceata de visine
- 600 g smantana proaspata
- 1 plic zahar vanilat
- frisca
- sare

Preparare:

Orezul se fierbe in lapte cu 50 g zahar si putina sare, se aranjeaza pe un platou, astfel ca in mijlocul platoului sa ramana gol.

Dupa ce orezul s-a racit, se decoreaza cu visinele din dulceata.

Smantana se bate cu telul, se amesteca cu restul de zahar si zaharul vanilat, apoi se toarna in locul ramas gol la mijlocul platoului.

La servit, la fiecare portie de orez, se pune si cate o cantitate corespunzatoare de frisca.


Analiza ingredientelor rețetei Orez cu frișcă:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire