Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez cu lapte și fructe

Vizite: 5891
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
257

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 ml lapte
- 50 g orez
- 1 mar sau o para

Preparare:

Se pune la fiert la foc mic o craticioara cu laptele.
Cand laptele este caldut se adaugasi orezul ales si splat bine. Dupa ce orezul este fiert, se spala un fruct, se curata si se da prin razatoarea de sticla. Se pune deasupra orezului.


Analiza ingredientelor rețetei Orez cu lapte și fructe:

Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....

Căutați rețete culinare după denumire