Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pâine fără drojdie și lactate

Vizite: 4454
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Pâine fără drojdie și lactate
2087

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Cantitatea este pentru o franzela (o paine).
2 cani si un sfert de lapte de migdale sau de soia (sa nu aiba deloc lactate)
1 lingura de otet de mere
2 cani de faina integrala de grau
2 cani de faina alba (nealbita fortat, ci naturala)
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
½ lingurita de praf de copt
1 lingurita de sare

Preparare:

1. Incalziti cuptorul la aproximativ 200 grade . Ungeti cu putin ulei o foaie de copt si puneti-o deoparte. Intr-un mic castron, amestecati cu telul laptele de migdale sau de soia cu otetul de mere. Lasati amestecul sa se odihneasca 5 minute sau pana se ingroasa putin.
2. Intr-un castron de marime medie, cerneti impreuna fainile, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea si faceti o gaura in centru. Turnati in ea mixtura lichida (laptele cu otetul) si amestecati usor cu mana sau cu o lingura de lemn, cu miscari de cercuri concentrice, de la interior catre exterior, pana cand se incorporeaza aluatul (Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini, dar nici sa fie uscat; adaugati faina daca este necesar). Rasturnati aluatul pe masa de lucru pe care puneti putina faina si formati o forma rotunda. Puneti franzela pe hartia de copt pregatita anterior si coaceti-o pentru 45-55 de minute sau pana cand paine de rumeneste. Lasati-o sa se raceasca pe un suport de racire.


Analiza ingredientelor rețetei Pâine fără drojdie și lactate:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Făină integrală
Avantaje: Făina integrală conține numeroase vitamine, inclusiv folați, riboflavină și vitaminele B1, B3 si B5....
Dezavantaje: Nerecomandată la persoanele cu alergie la gluten și la cele cu colon iritabil....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.