Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Panettone cu cremă de vanilie

Vizite: 2847
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
388

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 panettone
- 10 g faina
- 125 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 galbenusuri
- 1 baton vanilie

Preparare:

Se amesteca faina cu galbenusurile si se adauga 2 linguri de lapte.
Se incalzeste laptele cu zaharul si batonul de vanilie. Laptele bine incalzit (nu fierbinte) se pune peste compozitie si se repune pe foc. Se lasa pe foc pana devine o crema densa. Se scoate batonul de vanilie si se lasa la racit.
Se taie panettonele deasupra (circa 1 cm orizontal) se scoate miezul cu un cutit. Cateva bucatele de miez se pun deoparte iar restul se amesteca cu crema de vanilie.
Umpleti cu aceasta crema panettonele, iar peste crema bucatele de miez care au fost puse deoparte iar printre ornati cu o seriga din crema ramasa si reinchideti cu cealalta parte de panettone.


Analiza ingredientelor rețetei Panettone cu cremă de vanilie:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire