Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pastă de somon afumat

Vizite: 1788
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
606

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 450 g somon afumat
- 100 g branza de vaci
- 2 fire de ceapa verde
- patrunjel verde
- sare

Preparare:

Ceapa se spala si se taie fin. Somonul se paseaza in blender. Intr-un castron se pun somonul, ceapa, branza de vaci, zeama de lamaie, patrunjelul tocat marunt si sarea si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se poate servi cu paine prajita.


Analiza ingredientelor rețetei Pastă de somon afumat:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional. Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.