
Rețetă Paste cu dovlecei
Vizite: 3733
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
248
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 cutie de pastine sau paste mici- 2-3 dovlecei
- 2 linguri ulei de masline
- parmezan
Preparare:
Se pun pastinutele la fiert inainte cu 5 minute de a inabusi dovlecelul. Se curata dovlecelul, se prajeste 1 minut in uleiul de masline, dupa care se adauga putina apa (100 ml) si se asteapta pana se inabusa dovlecelul.Pastinutele sa scot din apa, se scurg, apoi se pun intr-un castron peste care se adauga dovlecelul scurs de zeama.
Peste toate astea se rade parmezan.
Analiza ingredientelor rețetei Paste cu dovlecei:
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...