Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste cu dovlecei

Vizite: 3308
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
248

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 cutie de pastine sau paste mici
- 2-3 dovlecei
- 2 linguri ulei de masline
- parmezan

Preparare:

Se pun pastinutele la fiert inainte cu 5 minute de a inabusi dovlecelul. Se curata dovlecelul, se prajeste 1 minut in uleiul de masline, dupa care se adauga putina apa (100 ml) si se asteapta pana se inabusa dovlecelul.
Pastinutele sa scot din apa, se scurg, apoi se pun intr-un castron peste care se adauga dovlecelul scurs de zeama.
Peste toate astea se rade parmezan.


Analiza ingredientelor rețetei Paste cu dovlecei:

Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.