Rețetă Paste cu feta, smântână și ouă scrobite
845
CALORII
2
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 200g paste- doua oua
- 100-150ml smantana
- 100g branza feta
Preparare:
Am fiert pastele 10 min (pe cutie scria 3, dar nu mi s-au parut suficient de facute) in apa cu sare si putin ulei de masline - sa fiu sigur ca nu se prind si ca au aroma placuta .Intre timp am batut ouale cu putina smantana si sare. Le-am pus in tigaie la foc mediu (de fapt volum, ca eu am plita electrica) si le-am amestecat periodic.
Cand a expirat timpul am scos pastele, le-am strecurat si, fara sa le clatesc, le-am amestecat cu smantana. Pareau destul de apetisante si doar asa, si miroseau bine!
Am ras branza feta pe deasupra (pont: poti folosi un curatator de cartofi), am pus si ouale scrobite si le-am amestecat pe toate si am adaugat sare dupa gust (sau cat cuprinde...:)).
A iesit bine! Pastele erau numai bune, fierte perfect, nici prea uscate si nici prea suculente, iar impreuna cu branza si scrobul gustul este simplu, dar complet!
Desi pozele nu sunt f bune (iphone si lumina medie) va rog sa remarcati si cromatica acestei retete: bej, alb si galben. Simplu, dar stilat, nu?!
Analiza ingredientelor rețetei Paste cu feta, smântână și ouă scrobite:
Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....