Rețetă Paste cu pui, ciuperci și cașcaval
Vizite: 3704
Timp preparare: 120min
Dificultate: redusa
4602
CALORII
10
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 1000g piept de pui- 3 cepe medii
- 4 căței de usturoi
- 500g ciuperci
- 500g Paste Barilla fusili sau penne (scurte)
- 400g cașcaval
- 400ml smântână pentru gătit 32%
- mix condimente pentru pui: rozmarin, boia dulce, sare, piper (sau un plic deja preparat de mix pentru pui)
- pătrunjel
- o linguriță de sare
puțin ulei pentru călit ceapa
Preparare:
Prepararea a fost făcută la Multicooker (cu cantitățile de mai sus ajungeți la 4 spre 5l în cuvă - cam 10 porții medii spre mari).1. Program prăjire (Fry) - 15min:
Se pregătește întâi carnea de pui deja condimentată în prealabil, cu foarte puțin ulei. Amestecăm la câteva minute, iar la final o scoatem într-un vas.
Între timp (sau chiar dinainte), pregătim toate ingredientele, dăm cașcavalul prin răzătoare, tăiem ceapa și ciupercile.
2. Program prăjire (Fry) - 15min:
Călim ceapa în puțin ulei timp de 10 minute, iar când este transparentă adăugăm ciupercile feliate și usturoiul mărunțit. După ce ciupercile lasă apă și conținutul ajunge să fiarbă, schimbăm programul.
3. Program fierbere (Boil) - 45min:
Adăugăm pastele și smântâna pentru gătit. Amestecăm. La nevoie mai adaugăm apă (un pahar mare) – se poate completa pe parcurs. Pastele vor trage apa, dar se fierb și de la aburi - nu trebuie să fie acoperite de lichid.
Gustăm să vedem dacă pastele sunt așa cum ne dorim (dacă da, putem întrerupe programul mai devreme) și mai adaugăm sare dacă e necesar. Adăugăm și pieptul de pui deja pregătit.
4. După finalizarea programului 3, adăugăm cașcavalul ras și pătrunjelul proaspăt și amestecăm.
Se poate servi după 10 minute - suficiente pentru topirea cașcavalului și îmbinarea aromelor.
În farfurie se poate adăuga pătrunjel suplimentar, boia sau condimente picante, după gust.
Timp de preparare total: 120 minute
Timp la multicooker: 75 minute
Analiza ingredientelor rețetei Paste cu pui, ciuperci și cașcaval:
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății.
Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...