Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pasteta din carne de pasare cu gelatina

Vizite: 1761
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
2289

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g carne fiarta si cantarita, dupa ce s-a scos de pe oase,
- 250 ml supa de carne,
- 6 foi de gelatina sau 20 g granule de gelatina,
- 200 ml smantana dulce sau frisca,
- 100 g unt,
- condimente de pasteta,
- o lingurita de sare.

Preparare:

Partile mai moi de la gaina sau pui mai mare (piept, pulpe, aripi) se pun la fiert in apa clocotita, impreuna cu o lingurita de sare, ca sa se formeze la suprafata carnii un strat intarit care nu va permite sucului din ea sa treaca in supa; astfel carnea va ramine mustoasa si frageda. Se adauga imediat si zarzavat de supa si se lasa sa fiarba la foc mic, dupa ce a dat din nou in clocot, pana cand carnea se moaie bine.

Daca se foloseste carne de gaina, este preferabil ca aceasta sa fiarba in oala sub presiune impreuna cu zarzavatul; astfel carnea va ramine suculenta. In oricare varianta carnea se lasa sa se raceasca in supa ca sa capete un gust mai pronuntat de zarzavat.

In 250 ml supa rece se inmoaie gelatina cca. o ora, pana se umfla si absoarbe lichidul. In acest timp carnea se scoate de pe oase si se trece de 3 ori prin masina de tocat.

Tocatura se adauga la untul frecat pina ce se moaie si se amesteca bine cu frisca sau smantana de buna calitate, cu condimentele si sarea.

Supa cu gelatina se incalzeste pe un vas cu apa fierbinte, amestecand pana cand se topeste bine gelatina, apoi, aproape rece, se adauga in compozitia precedenta cu care se amesteca pana cand se omogenizeaza si, imediat se asaza in forma lunga si ingusta unsa in prealabil cu unt solid; se preseaza bine cu lingura ca sa nu ramana goluri, se niveleaza si se introduce in frigider, unde se lasa 2-3 ore sa se inchege. Pentru a scoate cu usurinta pasteta din forma, se trece cu cutitul pe margini, ca sa se desprinda, se pune platoul deasupra ei si se rastoarna.

Daca pasteta nu cade imediat, forma se acopera cu un servet udat cu apa fierbinte si bine stors care se lasa 1-2 minute ca sa se incalzeasca untul; imediat, pasteta se va desprinde.

In compozitia de mai sus se pot adauga pentru gust mai picant: o cutie de sardele cu tot untdelemnul respectiv; sau 100 g ciuperci calite impreuna cu o ceapa mica taiata marunt in 2 linguri de untdelemn (pana ce scade apa ce o lasa si se moaie), o lingura cu mazare boabe (fiarta) sau un morcov fiert si taiat in cuburi mici.

Toate acestea vor da un aspect frumos, cand pasteta se va taia in felii.


Analiza ingredientelor rețetei Pasteta din carne de pasare cu gelatina:

Aripioare de pui fripte
Avantaje: Aripioarele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Aripioarele de pui conțin mult colesterol. ...
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire