Rețetă Pepeni murați II
Vizite: 1628
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- pepeni,- castraveti,
- gogonele,
- frunze de telina,
- frunze de hrean.
Preparare:
Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercaland printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare.Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Analiza ingredientelor rețetei Pepeni murați II:
Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor.
Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă.
Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Hrean rădăcină
Rădăcina de hrean gătită.
Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Pepene roșu
Avantaje: Pepenele rosu este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C și potasiu.
Pepenele stimulează activitatea rinichilor, fiind laxativ ușor, ceea ce îl face de ajutor pentru cei care suferă de g...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de pepenele roșu provine din zaharuri.
Evitați feliile de pepene vândute în supermarket. Expusă la acțiunea oxigenului din aer, vitamina C se anihilează ...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....