Rețetă Perișoare dietetice
Vizite: 5171
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
252
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 150 g carne- o lingurita orez
- 1/4 albus
- sare
Preparare:
Se da carnea prin masina si se inmoaie cu o lingura de apa calda. Se amesteca cu albusul batut spuma, sarea si orezul spalat. Se formeaza perisoare de marimea unor nuci, care se fierb fie direct in apa clocotita, fie in aburi, timp de 30-40 minute.Analiza ingredientelor rețetei Perișoare dietetice:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...