Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pește la cuptor pe tăieței

Vizite: 1718
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
3340

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg peste,
- 300 g taitei,
- 100 g unt,
- 200 g smantana,
- sare,
- piper.

Preparare:

Se fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt.

Deasupra se asaza pestele dat cu sare si piper si untul. Se tine la cuptor 45 minute la foc potrivit.

Dupa o jumatate de ora se toarna smantana.


Analiza ingredientelor rețetei Pește la cuptor pe tăieței:

Crap
Avantaje: Crapul conține vitamina B12, seleniu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Crapul conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Tăiței cu ou, fără sare
Avantaje: Tăițeii au un conținut mic de grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire