Rețetă Piept de pui cu tarhon
Vizite: 3243
Timp preparare: 110min
Dificultate: medie
6
PORTII
Ingrediente/compozitie:
Ingrediente pentru 6 portii:- 3 buc piept de pui
- 1-2 cani de telina tocata
- 4-5 cepe mici
- 1 lingurita de tarhon proaspat
- 3 cani supa de pui fara sare
- 1-2 cani de vin alb sec
- 1 punga de orez cu bobul lung
- condimente
Preparare:
Se incalzeste cuptorul la 150 grade C.Pieptul de pui se curata de piele si oase si se taie in cubulete mici. Se adauga telina, ceapa, tarhonul si 1 cana de supa de pui fara sare. Ingredientele se pun intr-o tigaie si se gatesc la foc mediu pana cand se inmoaie carnea si legumele, timp de 10 minute. Se da deoparte.
Intr-un bol se amesteca vinul cu cele 2 cani de supa de pui ramase, orezul si condimentele si se lasa 30 minute.
Puiul gatit si compozitia de vin se amesteca intr-un recipient pentru gatit. Se acopera si se da la foc 60 minute. Se serveste fierbinte.
Analiza ingredientelor rețetei Piept de pui cu tarhon:
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....