Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Piept de pui în plapumă cu cartofi natur

Vizite: 3713
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Piept de pui în plapumă cu cartofi natur
1046

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 1 buc. piept de pui
- 1 buc. rosie
- 100 g cascaval;
- 2 buc. cartofi;
- 1 varf sare;
- 1 varf piper;
- 1 lingura busuioc;
- 1 lingura patrunjel verde;
- 1 lingura margarina

Preparare:

Se taie pieptul de pui in felii groase, il spalam bine si il uscam cu un prosop de bucatarie. Rosia se taie felii cam de 5 mm, iar cascavalul il taiem bucati de 5 mm grosime si lung cat este pieptul de pui. (sau punem 2 bucati una langa alta).
Cartofii se taie cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie punem la topit margarina, asezam feliile de de pui, condimentam cu sare si piper si lasam cam 5 min pe foc. Intoarcem carnea, condimentam cu busuioc si patrunjel si mai lasam iar 5 min pe foc. Apoi punem feliile de rosie peste carne, presaram busuioc, asezam feliile de cascaval si deasupra iar busuioc. Punem capacul peste tigaie si in 2-3 min cascavalul se topeste.
Pe farfurie asezam cu grija pieptul de pui in plapuma, alaturi punem garnitura de cartofi peste care presaram patrunjel verde si restul de sos din tigaie.
Se orneaza cu frunze de salata.


Analiza ingredientelor rețetei Piept de pui în plapumă cu cartofi natur:

Busuioc uscat
Avantaje: Busuiocul uscat este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul uscat conține și vitamina E, niacină, fosfor și zi...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire