Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pilaf de ciuperci

Vizite: 985
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
442

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g ciuperci
- 1/2 pahar orez
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- sare
- piper

Preparare:

Ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa fiarba incet 10-15 minute. Se strecoara si se masoara zeama de ciuperci.
Se opreste 1 1/2 pahar de zeama, iar daca nu ajunge se adauga apa. Ciupercile strecurate, se pun intr-o cratita, se toarna zeama de ciuperci (masurata), sarea, piperul si orezul ales, spalat si calit in 3 linguri de ulei.
Se lasa sa fiarba la foc incet, acoperit cu un capac imbracat intr-un servet curat muiat in apa si stors.
Cand orezul este aproape fiert, se da pilaful la cuptor, la foc mic, pana cand infloreste orezul.


Analiza ingredientelor rețetei Pilaf de ciuperci:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.