Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pilaf de orez cu carne de pui

Vizite: 5271
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
662

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 cesti de orez
- 100 g piept de pui
- 1/2 de ceapa mica (potrivita)
- 2 linguri de ulei
- 1 morcov micut
- frunze de patrunjel

Preparare:

Se pune intr-o oala uleiul si se lasa sa se incinga un pic. Se adauga ceapa, morcovul si carnea toacata marunt, se prajesc bine, apoi adaugati orezul si 2 -3 cani de apa. Se lasa sa fiarba bine ca totul sa se farime, amestecati sa nu se lipeasca de fundul oalei in timp ce fierbe (eventual daca se
ingroasa mai adaugati apa), cand e aproape gata puneti patrunjelul pentru gust.

Atentie!
Nu adaugati sare, vegeta sau condimente care nu sunt inscrise in reteta. Se poate adauga o lingurita de pasta rodii sau o rosie bine coapta fara pielita.


Analiza ingredientelor rețetei Pilaf de orez cu carne de pui:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.