Rețetă Pireu de dovleac și gălbenuș de ou
Vizite: 2800
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
90
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 140 g dovleac- 1 ou tare (galbenus)
Preparare:
Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si coaja, apoi se taie in bucati.Se fierb bucatile in oala sub presiune, iar separat se fierbe un ou.
Dupa ce au fiert bucatile de dovleac se scurg si se zdrobesc impreuna cu galbenusul, se adauga o bucatica de unt si se serveste.
Analiza ingredientelor rețetei Pireu de dovleac și gălbenuș de ou:
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....