Rețetă Piure alb
Vizite: 1948
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
119
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 30 g de orez alb- 1 lingura de smantana proaspata
- 1 bucatica de unt de marimea unei alune
Preparare:
Se pune orezul intr-o cratita cu apa sarata, in clocot si se fierbe 20 de minute. Se scurge orezul si se striveste pana devine ca un Piure, apoi se adauga smantana proaspata si untul si se amesteca totul bine.Se poate servi.
Analiza ingredientelor rețetei Piure alb:
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....