Rețetă Piure de fasole verde cu roșii
Vizite: 3215
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
106
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 100 g de fasole verde extra fina- 3 rosii
- 1 lingurita de tarhon tocat marunt
- 1 nuca de unt
Preparare:
Se curata fasolea inlaturand atele si capetele. Se clatesc si apoi se lasa la fiert acoperita cu un capac timp de 20 de minute. In acest timp, se oparesc rosiile cateva secunde, se decorjesc si se scot semintele si se taie in bucatele mici.Se paseaza cu mixerul fasolea, jumatate din rosii si patrunjelul.
Se adauga untul, restul rosiilor si se serveste cat e cald.
Analiza ingredientelor rețetei Piure de fasole verde cu roșii:
Păstăi, fierte
Avantaje: Păstăile sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, fier, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu.
Fasolea verde este bună în caz de probl...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de păstăi provine din zaharuri....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....