Rețetă Piure de năut
Vizite: 2527
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
25
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- o mana de naut- 1 morcov
- 1 bucatica de unt de marimea unei alune
Preparare:
Se pun boabele de naut intr-o oala, se acopera cu apa rece (nu mai multa de 1/3 din inaltimea oalei). Se acopera cu capacul si se pune la foc mare, lasandu-l sa fiarba 20 de minute. Se scurge si se pastreaza apa in care a fiert. Se striveste boabele de naut si se adauga, daca este nevoie, apa in care a fiert pentru a o dilua putin (nu foarte multa apa, deoarece nu se face supa). Se poate adauga si putin iaurt gros la 40%. Se pune, apoi, untul si se serveste piureul.Analiza ingredientelor rețetei Piure de năut:
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Năut
Avantaje: Sursă bogată de antioxidanți și minerale, cum ar fi fierul, zincul, magneziul, folatul și fosforul.
Conținut ridicat de fibre.
Sursă importantă de proteine....
Dezavantaje: Conținutul ridicat de fibre și amidon din năut poate provoca disconfort digestiv la unele persoane....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....