Rețetă Piure Mimosa
Vizite: 2063
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2 pliculete de piure de morcovi- 2 linguri de branza telemea
- 2 galbenusuri
- 160 ml lapte semi-degresat
- 160 ml apa
Preparare:
Se fierb ouale 10 minute. Se curata de coaja si se scoate galbenusul fiert tare. Se strivete cu furculita. Se prepara piureul de morcovi dupa indicatiile de pe ambalaj. Se adauga branza telemea si presarati cu galbenusul strivit.Analiza ingredientelor rețetei Piure Mimosa:
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei
Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...