Rețetă Placintă cu ciocolată
Vizite: 1421
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3800
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 140 g amidon- 280 g zahar
- 6 buc oua
- 140 g unt
- 140 g cicocolata
- 2 plicuri zahar vanilat
Preparare:
Untul se amesteca cu 140 g zahar si galbenusurile, pana ce se obtine o crema spumoasa.Se adauga apoi ciocolata topita si amidonul si se amesteca in continuare pana ce compozitia s-a omogenizat.
Se bat albusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat.
Se amesteca cele doua compozitii si se toarna intr-o tava captusita cu hartie.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se portioneaza inainte de a se raci complet.
Analiza ingredientelor rețetei Placintă cu ciocolată:
Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală.
Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....